Menu Sluiten

Anti-slipopleiding

Hoewel de meeste mensen zichzelf een goede chauffeur vinden, gebeuren er nog steeds veel ongelukken – vooral in de leeftijdscategorie onder de 24 jaar. Tijdens de anti-slipopleiding krijg je inzicht in je rijvaardigheid en leer je van gecertificeerde anti-slipinstructeurs hoe je je auto in lastige situaties onder controle houdt.

Inhoud opleiding

Je vertrekt ‘s ochtends samen met twee andere leerlingen en een instructeur vanuit de rijschool naar slipbaan Black Wheels in Weert. Na een korte theoretische uitleg over slippen mag je zelf gaan ervaren wat er gebeurt als een auto slipt en hoe je dan kunt handelen.

Natuurlijk doen we er alles aan om van jou een goede- en veilige chauffeur te maken, maar het kan zijn dat je ooit in een situatie terecht komt, wellicht als bijrijder, waarbij de auto op zijn kop terecht komt. Het voelt erg onwerkelijk en mensen nemen vaak verkeerde beslissingen op zo’n moment.

Een nieuw onderdeel is de training met een ongeval-simulator. Een goede combinatie van theorie en praktijk zorgt ervoor dat je een dag beleeft om nooit meer te vergeten. En dat is nu precies de bedoeling, want in het huidige verkeer is het essentieel dat je je rijgedrag aan kunt passen aan steeds wisselende omstandigheden.

Natuurlijk biedt een anti-slipopleiding geen garantie dat je nooit een ongeval zult krijgen, maar de kans dat je goed reageert als je auto slipt is wel groter. De bedoeling van een anti-slipopleiding is dat je weet hoe je niet in een slip moet geraken, maar mocht dit toch voordoen dat je dan ook weet hoe je moet handelen.

Praktisch

Aanmelden

Als rijschool vinden wij een anti-slipopleiding zo belangrijk dat je deze als extra optie in je keuzepakket kan nemen. Maar ook als je losse rijlessen volgt of al jaren je rijbewijs hebt kun je deelnemen aan de anti-slipopleiding. Daarnaast kun je de opleiding kado geven. Informeer naar de mogelijkheden bij je instructeur of bij één van onze medewerkers op kantoor.