Menu Sluiten

Rijopleiding autisme en ad(h)d

Zoveel mensen, zoveel wensen: daarom hebben we ons als rijschool op verschillende vlakken gespecialiseerd. Bij bijzondere omstandigheden, zoals alle aspecten die onder Autisme vallen, bieden we een aangepaste rijopleiding, waarbij rekening wordt gehouden met de behoeften en leerstrategie van de leerling.

Om goed te kunnen leren is het belangrijk dat je prettig en veilig voelt. Voor sommige mensen geldt dat nog wat meer – en als rijschool houden wij hier graag rekening mee. Al onze instructeurs zijn daarom opgeleid om les te geven aan bijzondere doelgroepen, zoals leerlingen met Autisme, AD(H)D. Hun opleiding word jaarlijks verzorgd door, de verkeersacademie in samenwerking met Spectrum Brabant, de ontwikkelaar van het autisme- en ADHD-protocol voor rij-instructeurs.

Instructeur: Paul Reniers, Job van Ham, Wil Liebregs,  Celina Fitters (allen erkend) en (gevorderd)

Hierdoor kunnen we als rijschool maatwerk leveren: we kijken per leerling wat hij/of zij nodig heeft om goed te kunnen leren rijden en passen onze instructies hierop aan. We richten ons tijdens het lessen vooral op de sterke kanten van de leerlingen en creëren een veilige leersituatie, waarin rust en duidelijkheid de boventoon voeren.

We weten hoe we signalen van overprikkeling en overbelasting bij de leerling herkennen en spelen hier tijdig op in. Omdat veiligheid bij ons hoog in het vaandel staat is er een extra optie om een anti-slipopleiding toe te voegen aan je keuzepakket.

Tijdens het vrijblijvende informatiegesprek kijken we samen met jou en eventueel je ouders welke opleiding en instructeur er bij je past.

autismevriendelijk
banner-erkenning-Autisme-ADHD-Spectrum-Nederland

Kom vrijblijvend kennis maken!

Een goede klik tussen jou en onze rijschool is een belangrijke voorwaarde voor een geslaagde rij-opleiding. Een persoonlijke kennismaking is daarbij natuurlijk onmisbaar! Tijdens een vrijblijvend informatiegesprek vertellen we wat er allemaal komt kijken bij de rijopleiding en kun je al je vragen stellen. 

Ben je minderjarig of zijn je ouders verantwoordelijk voor de financiering, dan moet er een ouder bij dit gesprek aanwezig zijn. Het informatiegesprek verplicht je tot niets: mocht je hierna besluiten om verder te kijken of bij een andere rijschool te gaan lessen, dan ben je hier uiteraard geheel vrij in.

rijschool-reniers-contact