Menu Sluiten

Over ons

Een goede klik tussen jou en onze rijschool is een belangrijke voorwaarde voor een geslaagde rij-opleiding. Een persoonlijke kennismaking is daarbij natuurlijk onmisbaar, maar om je alvast een indruk te geven van onze rijschool vind je op deze pagina meer informatie over de ontwikkelingen vanaf onze oprichting tot nu.

Rijschool Reniers bestaat al meer dan 55 jaar en is een begrip in Reusel en omgeving. Vanaf de oprichting in 1965 hebben al hele generaties rijles bij ons gehad. Niet zelden hebben ouders en zelfs opa’s en oma’s van nieuwe leerlingen ook al bij ons gelest! Inmiddels zijn we twee verhuizingen en een verbouwing verder.

Een overzichtje in vogelvlucht:

  • Op 1 maart 1965 start Toon Reniers officieel met de rijschool vanuit De Vlassert in Reusel.
  • In 1988 komt zoon Paul in de zaak.
  • Begin jaren negentig verhuist de rijschool naar de Wilhelminalaan.
  • In mei 1998 is oprichter Toon 65 jaar oud en neemt zoon Paul de rijschool over. Hij bouwt de rijschool verder uit.
  • Op 11 januari 1999 verhuist de rijschool naar de huidige locatie op Industrieterrein De Lange Voren.
  • In 2004 wordt het pand verbouwd en uitgebreid met een ruime ontvangstruimte, een modern uitgerust theorielokaal en een ruimte waar alles wat met de rij-opleiding te maken heeft is ondergebracht.
Renault-R8-1971-550x352

Ons team

Ons team stelt zich graag aan je voor: Tijdens je rijopleiding heb je een vaste instructeur, die je tot en met het praktijkexamen begeleidt. Echter wanneer er sprake is van (langdurig) ziekte of vakantie krijg je de mogelijkheid om te wisselen van instructeur. Wil je zelf om wat voor reden dan ook wisselen dan is dat uiteraard ook mogelijk. Je kunt bij hem of haar met al je vragen terecht.  Ook de medewerkers op kantoor kunnen je tijdens kantooruren te woord staan.

Team-paul

Paul Reniers

Eigenaar van Rijschool Reniers
Instructeur voor alle Categorieën.

Team-job

Jop van Ham

Vanaf 01-09-1999 Rijinstructeur bij Rijschool Reniers
Voor de categorie Auto en Slipcursus.

team celina

Celina Fitters

Vanaf 01-11-2022 Rijinstructrice bij Rijschool Reniers
Voor de categorie Auto.

Petra Heijnemans

Administratie

Team-will

Wil Liebregts

Vanaf 01-12-1998 Rijinstructeur bij Rijschool Reniers
Voor de categorie Auto en Aanhangwagen.

team-avatar

Onze werkwijze

Deskundig
Ons team bestaat uit een vaste kern van instructeurs die allemaal in het bezit zijn van een WRM-certificaat, ofwel een certificaat rijonderricht op grond van de Wet Rijonderricht Motorvoertuigen, toegekend door branche-instituut IBKI. Om hun kennis op peil te houden blijven onze instructeurs zich bijscholen en volgen ze gespecialiseerde trainingen, zoals de Verhoogde Rijvaardigheid Opleiding (VRO).

Al onze instructeurs beschikken over een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Als Rijschool willen wij graag aan deze eis voldoen: de veiligheid van onze leerlingen gaat voor alles, niet alleen in het verkeer, maar ook in de lessituatie. Daarnaast zijn al onze instructeurs gecertificeerd om les te mogen geven aan bijzondere doelgroepen, zoals leerlingen met autisme of PDD-NOS. De certificeringen hiervoor worden verstrekt door de Verkeersacademie, in samenwerking met Spectrum Brabant, de ontwikkelaar van het autisme- en ADHD-protocol voor rij-instructeurs.

Onze rijschool kan inmiddels bouwen op meer dan 55 jaar ervaring. Toch blijven we continu leren, van en met elkaar. De jonge en oude generatie van instructeurs wisselt dan ook regelmatig kennis en ervaringen uit tijdens teamvergaderingen.

Persoonlijk
Stap je met een goed gevoel uit de auto of van de motor, dan begin je met vertrouwen aan de volgende les en dat verhoogt de slagingskans tijdens het examen. Iedere leerling vraagt weer om een andere aanpak, of er nu sprake is autisme, AD(H)D of niet. Als instructeur moet je dus goed kunnen schakelen, zowel tijdens het rijden als in de omgang met leerlingen. Doordat al onze instructeurs een coachings-opleiding hebben gevolgd, zijn ze in staat om de rijlessen aan te passen op hoe iemand in elkaar zit en welke leermethode bij hem of haar past.

banner-erkenning-Autisme-ADHD-Spectrum-Nederland

Betrouwbaar
We vertellen onze klanten graag duidelijk waar ze aan toe zijn. Mede om deze reden nemen we nieuwe leerlingen niet telefonisch aan, maar nodigen we ze – eventueel samen met hun ouders – uit voor een informatiegesprek. Op deze manier kunnen we hen goed informeren over de verschillende mogelijkheden en bijbehorende kosten en voorkomen we misverstanden of vervelende verrassingen. Een eerlijk en goed advies is heel belangrijk elke leerling is anders en verdient volledige aandacht en een hele goede opleiding te krijgen om daarna veilig aan het verkeer te kunnen deelnemen. 

Veilig
Ons belangrijkste doel is om leerlingen op te leiden tot veilige bestuurders. Uiteraard beschikken we over goed onderhouden lesauto’s. Tijdens iedere les is veiligheid de rode draad: goed spiegelen, anticiperen, slim rijden. Het examen vragen we pas aan als we zien dat de leerling eraan toe is en verantwoord zelfstandig kan rijden. Een goede rijopleiding is een investering in jezelf en in je eigen veiligheid, waar je hele leven profijt van hebt. Om die reden bieden wij ook een anti-slipopleiding met ongevalsimulator aan. Tijdens deze opleiding leer je wat er gebeurt als een auto slipt en hoe je dan kunt handelen. Natuurlijk biedt een anti-slipopleiding geen garantie dat je nooit een ongeval zult krijgen, maar de kans dat je goed reageert als je auto slipt is wel groter. Je hebt immers een keer ervaren wat er gebeurt met een auto tijdens het slippen en wat je dan kunt doen.

Succesvol
Per jaar slaagt gemiddeld 70% van onze leerlingen de eerste keer voor het examen, ten opzichte van een regionaal gemiddelde van 46 tot 52%. Op www.rijschoolgegevens.nl kun je de officiële CBR-slagingspercentages van verschillende rijscholen bekijken. Omdat wij zowel in Tilburg als in Eindhoven lessen, worden er examens vanuit het CBR in Berkel Enschot en Eindhoven afgenomen; voor beide locaties kun je onze gegevens bekijken.

Kom vrijblijvend kennis maken!

Een goede klik tussen jou en onze rijschool is een belangrijke voorwaarde voor een geslaagde rij-opleiding. Een persoonlijke kennismaking is daarbij natuurlijk onmisbaar! Tijdens een vrijblijvend informatiegesprek vertellen we wat er allemaal komt kijken bij de rijopleiding en kun je al je vragen stellen. 

Ben je minderjarig of zijn je ouders verantwoordelijk voor de financiering, dan moet er een ouder bij dit gesprek aanwezig zijn. Het informatiegesprek verplicht je tot niets: mocht je hierna besluiten om verder te kijken of bij een andere rijschool te gaan lessen, dan ben je hier uiteraard geheel vrij in.

balie ontvangst