Menu Sluiten

Theorie

Om veilig te kunnen rijden met de auto, motor of scooter is het belangrijk dat je de theorie, ofwel de regelgeving in het verkeer, goed beheerst. Rijschool Reniers helpt je dit onderdeel onder de knie te krijgen op jouw manier: klassikaal, online of gewoon met een “ouderwets” leerboek!

Klassikale theoriecursus

theorie rijbewijs

Om je te helpen bij het leren van je theorie geven we theoriecursussen in ons eigen leslokaal, voor leerlingen die zich ingeschreven hebben bij Rijschool Reniers. Tijdens de lessen leer je hoe je de regels uit het theorieboek kunt toepassen in de praktijk.

Voordat je op theorie-examen gaat oefenen we samen, zodat je kunt wennen aan de manier van vragen stellen en weet wat je kunt verwachten.

Volgende  Theoriecursus  start  bij voldoende deelname                                             April 2024

Waarom moet je je theorie halen?

Door het leren en het oefenen van je theorie ontwikkel je verkeerskennis, gevaarherkenning en inzicht in situaties, zodat je in de praktijk beter en sneller kunt reageren. Voor het behalen van je auto of motor-rijbewijs is het behalen van je theoriecertificaat dan ook verplicht.

Begin op tijd!

Het is belangrijk dat je op tijd in het bezit bent van het theoriecertificaat. Als je het theoriecertificaat niet hebt, dan kan je Tussentijdse Toets (bij het auto- of motorrijbewijs) en praktijkexamen niet aangevraagd worden.

Voor je bromfietsrijbewijs mag je al met 15,5 jaar beginnen met een theoriecursus. Op de dag dat je 16 jaar wordt kun je op theorie-examen bij het CBR. Het theoriecertificaat is anderhalf jaar geldig.