THEORIE

Om veilig te kunnen rijden is het belangrijk dat je de theorie, ofwel de regelgeving in het verkeer, goed beheerst. Door het leren en het oefenen van je theorie ontwikkel je verkeerskennis, gevaarherkenning en inzicht in situaties, zodat je in de praktijk beter en sneller kunt reageren. Voor het behalen van je auto-, motor-, bromfiets- of brommobielrijbewijs is het behalen van je theoriecertificaat dan ook verplicht.
Begin op tijd!Het is belangrijk dat je op tijd in het bezit bent van het theoriecertificaat. Als je het theoriecertificaat niet hebt, dan kan je Tussentijdse Toets (bij het auto- of motorrijbewijs) en praktijkexamen niet aangevraagd worden. Voor je bromfietsrijbewijs mag je al met 15,5 jaar beginnen met een theoriecursus. Op de dag dat je 16 jaar wordt kun je op theorie-examen bij het CBR.
Het theoriecertificaat is anderhalf jaar geldig.
Uitleg over het CBR. Theorie-examen  klik hier

Let op wil je Theorie-examen reserveren doe dat dan bij het CBR bij andere sites betaal je € 18,95 meer.

Kies jouw manier van lerenJe kunt op verschillende manieren leren en oefenen voor je theorie-examen, afhankelijk van jouw voorkeur en de tijd die je eraan wilt besteden. Naast een klassikale Theoriecursus  van 3 weken (2 avonden in de week) biedt onze rijschool ook mogelijkheden voor zelfstudie in de vorm van Leer en lesmateriaal met theorieboeken, bij deze boeken zit een inlogcode nadat je betaald hebt ontvang je per e-mail deze inlogcode en je kunt dus direct aan de slag! Theorie Online

Bekijk de verschillende mogelijkheden door de link aan te klikken mochten er nog vragen zijn neem dan gerust contact met ons op.