Menu Sluiten

Aanhanger rijbewijs (E achter B)

€ 725,00 all-in!

Zo werkt het

Enkele weken voor het examen wordt een proefles van 2½ uur gepland. Tijdens deze proefles beoordeelt de instructeur of je nog extra rijlessen nodig hebt.

(deze worden in dat geval extra gefactureerd a € 85,00 per uur). 

Op de dag van het praktijkexamen heb je een les van 2½ uur, met hierop aansluitend het praktijkexamen.

Een theoriecertificaat is (nog) niet verplicht voor het behalen van dit rijbewijs. Wel ontvang je tijdens de eerste les een formulier met een aantal vragen die je tijdens het examen moet kunnen beantwoorden.

Wanneer heb je een E achter B rijbewijs nodig

Welk rijbewijs u moet hebben voor uw aanhanger, caravan of oplegger hangt af van de toegestane maximale massa. Dit is het lege gewicht plus het maximale laadvermogen.

Een aanhanger kan bijvoorbeeld een toegestane maximale massa van 750 kilo hebben. Als de aanhanger zelf 150 kilo weegt (lege gewicht), dan mag er nog 600 kilo aan lading bij (laadvermogen). Het gaat dus niet om het daadwerkelijke gewicht. Heeft u rijbewijs B (autorijbewijs)? Dan mag u met een auto:
  • een aanhanger trekken van maximaal 750 kilo (lege gewicht + laadvermogen)
  • een aanhanger trekken van meer dan 750 kilo als de auto en de aanhanger samen niet boven de 3.500 kilo (lege gewicht + laadvermogen) uitkomen.

Kom vrijblijvend kennis maken!

Een goede klik tussen jou en onze rijschool is een belangrijke voorwaarde voor een geslaagde rij-opleiding. Een persoonlijke kennismaking is daarbij natuurlijk onmisbaar! Tijdens een vrijblijvend informatiegesprek vertellen we wat er allemaal komt kijken bij de rijopleiding en kun je al je vragen stellen. 

Ben je minderjarig of zijn je ouders verantwoordelijk voor de financiering, dan moet er een ouder bij dit gesprek aanwezig zijn. Het informatiegesprek verplicht je tot niets: mocht je hierna besluiten om verder te kijken of bij een andere rijschool te gaan lessen, dan ben je hier uiteraard geheel vrij in.

balie ontvangst